Begravelsesforsikring
Skrevet af Administrator   
Torsdag, 21 Oktober 2010 22:46

Begravelsesforsikring

Det er relativt dyrt at dø i Danmark!

Ikke nok med at de efterladte skal betale skat af den arv, de modtager fra deres afdøde slægtning - det kan også løbe op i 15-20.000 kroner at blive begravet! Dertil kommer leje af gravsted, sten eller mindesmærke, transport mellem hjem/hospital og gravpladsen mm. Det endelige beløb kan sagtens komme op over den dyre side af 50.000 kroner, hvis man skal have "hele pakken".

For at undgå at arvingerne skal stå med unødige pengeudgifter og/eller tvinge arvingerne til at tage stilling til begravelsesform og fremgangsmåder mm. kan det være en god idé at melde sig ind i Støtteforeningen for Dansk Islamisk Begravelsesfond.

For at optages som medlem af Dansk Islamisk Begravelsesfond Støtteforening skal man udfylde og underskrive en indmeldelsesblanket og sende den videre til (DIBS) på Dortheavej 43, 2400 København NV. 

Indmeldelsesgebyr til Islamisk Begravelsesforening er 200 kr. pr. familiemedlem. Ansøgere over 60 år skal dog betale et tilmeldingsgebyr på 1000 kr. Det rlige kontingent er afhænægigt af begravelsespladsens samlede årlige udgift.


Derudover skal man skal opfylde følgende betingelser:

  • At være muslim og bosiddende i Danmark.
  • Medlemskabet er først gældende efter registrering af betaling af tilmeldingsgebyret og efter at ansøger har modtaget en bekræftelse fra DIBS.
  • Et medlem er først berettiget til begravelsesstøtte 3 neder efter godkendelse af medlemskab.
  • Alle ansøgere skal erklære, at de ikke lider af en dødelig sygdom, f.eks. kræft.

Støttemedlemsskabet fungerer som en slags takâful-forsikring, således at:

  1. Afgår et medlem ved døden, vil udgifter til kiste og bisættelsen blive dækket fuldt ud.
  2. Afgår et medlem ved døden udenfor Danmark, vil udgifterne til kiste samt bisættelse ligeledes blive dækket. Udgiften m dog ikke overstige den normale pris i Danmark.
 

Ghazalis brev om døden

Ghazalis brev om

Dødens Forberedelser

Hijri dato

Når et barn dør

Når et barn dør

-af imam Naveed Baig

Reklamer

Her kunne DIN reklame have været!
Send en mail til info@janazah.dk for at få adgang til at reklamere på sitet.

Hist